Signia introducerer The Connected Ear med Signia Pure 13 BT

Signia (tidligere Siemens) introducerede Signia Pure® 13 BT i dag og det er deres første Made-For-iPhone (MFi) høreapparat nogensinde. De siger at det leverer komprosmisløs lyd, konnektivitet som er best in class og revolutionerende hørerehabilitering sammen med fantastisk batterilevetid. Brugeren vil være fuldt ud forbundet med deres omgivelser, hinanden, deres iPhone og deres hørespecialist. Apparaterne vil blive introduceret i maj 2017 og vil være tilgængelig i tre teknologiniveauer som vi kender det fra de øvrige Signia høreapparatserier.

Med Signia Pure 13 BT har Signia skabt et par nyskabelser for industrien; Verdens første telehealth understøttede høreapparat med lyd streaming funktionalitet, det første høreapparat der anvender iPhones bevægelses sensorer til at forbedre hørelsen i visse situationer og det første høreapparat der både tilbyder “high-definition binaural hearing” og Bluetooth lyd sreaming (fra en tilsluttet enhed). Høreapparat bliver drevet af et størrelse 13 batteri, hvilket er godt nyt for brugerne da 13 batteriets kapacitet sammen et lavt batteriforbrug betyder færre batteriskift.

Signia Pure® 13 BT streamer lyd direkte fra  iPhone, iPad, and iPod Touch enheder via Bluetooth® low energy (LE). Dette muliggør HiFi stereo straming med reduceret batteri forbrug. Ligesom hos Widex har Signia også bevaret deres egen trådløse radio på enhederne, hvilket betyder at når du streamer lyd, mister du ikke fordelene ved “Ear-2-Ear communication” som Signia benytter til bilatteral signalbehandling. Dette er vigtigt for brugeren da Signias ear-to-ear (e2e™) wireless system benyttes til at give bedre rum tilpasning og taleforståelse.

Bevægelsessensor

Det her er virkelig fascinerende og et godt tegn på de udvidede koncepter omkring høreapparatet og brugeren. Folk bevæger sig ofte samtidig med at de taler og Signia mener at deres høresystemer skal tilpasse sig dynamisk og regulere sig efter deres skiftende lyttesituationer. Indtil nu har dataene for at kunne gøre dette manglet. Signia Pure® 13 BT er det første høreapparat der udnytter iPhones bevægelses sensor til at levere det input der muliggør tilpasning af lydbehandlingen baseret på dine aktiviteter. Signia siger at apparaterne kan forstå at en bruger er i bevægelse og for første gang nogensinde vil denne data muliggøre at tilpasse lydbehandling så du får optimal hørelse i de situationer.

Når du går, løber eller kører, vil høreapparatet forstå at de er i bevægelse og vil automatisk tilpasse sig så du bedre kan høre en samtale med en partner på deres side eller bagfra samtidig med at de bevarer opmærksomheden på omgivelsernes lyde såsom sirener, modkørende biler eller fodgængere. Signia hævder at bevægelses sensor vil gøre systemet der klassificerer omgivelseslydende endnu mere robust og pålideligt ved at tilføje disse data. Her på redaktionen giver det god mening, det er en rigtigt god ide og et godt tegn på rigtig innovation.

Ny Bluetooth TV Transmitter

Med ny teknologi kommer også ny konnektivitet. Signia lancerer derfor også StreamLine TV transmitter, som leverer højkvalitetes stereo lyd streamet fra dit TV eller en anden tilsluttet lydkilde via Bluetooth® LE – direkte til dine høreapparater. Sammenkobling eller parring med dine høreapparater er så nemt som at lægge høreapparaterne ovenpå TV Transmitteren og så starter processen helt automatisk.

Companion App

Den nye myControl™ App er lavet specifik til Pure 13 BT høreapparatet. Den tilbyder en række fordele udover streaming af lyd. Den fungerer som fjernbetjening hvor du hurtigt og nemt kan skifte indstillinger såsom volume og lytteprogram og giver derudover avancerede justeringsmuligheder så du kan personalisere lydoplevelsen. Ligesom en fitnesstracker hjælper myControl App brugeren med at holde øje sundheden af din hørelse ved at identificere når du bliver udsat for potentielt skadelige lyde i din dagligdag.  Appen tracker hvor meget du udsættes for støj i løbet af dagen og giver dig et nemt og grafisk overblik.

Telecare 2.0

Pure® 13 BT er det første Signia høreapparat der udnytter TeleCare 2.0. Denne opgradering introducerer yderligere muligheder såsom avanceret data logging, sikker end-to-end krypteret data transmission og forbedret fjern indstilling af dine høreapparater. Hørespecialisten kan nu tilpasse dine høreapparater uden at du behøves at være i klinikken over fire frekvensbånd (tidligere kunne kun forstærkning og tone kontrol tilpasses af hørespecialisten). Brugeren interagerer med hørespecialisten via Signias myHearing App som er tilgængelig til både iPhone og Android.