Alle regeringer i EU bør investere i at forebygge og behandle høretab nu, så de kan spare penge på sigt. Det var den direkte opfordring fra WHO i forbindelse med World Hearing Day 2017.

Interessenter fra sundhedvæsener i EU mødtes i Europa parlamentet 1. marts 2017 i forbindelse med WHO’s World Hearing Day 2017, der fandt sted 3. marts. World Health Organisation (WHO) kom i den forbindelse med en direkte opfordring til at investere solidt i at forebygge og behandle høretab nu.

Opfordringen er dog både bygget på følelse og fornuft, da statistikken viser, det er en meget sund investering. Faktisk kommer investeringen ti-fold igen. For hver euro, der bruges på at forbygge og behandle høretab, vil der blive sparet 10 euro på sigt. Det er noget, der kan mærkes på EU regeringernes budgetter inden for sundhedsvæsenet.

Bred støtte om investering i rehabilitering af høretab

Alle interessenter fra EU sundhedsvæsener støttede da også op om WHO, så der er bred enighed om, at der bør investeres i behandling og forbyggelse af høretab nu. Det vil skabe øget velvære blandt EU borgere og spare penge på budgettet, så der kan fokuseres på andre sundhedsmæssige udfordringer.

Arrangementet blev støttet af disse talere:

Dr. Shelly Chadha, WHO
Mel Gregory, The Ear Foundation i Storbritannien
Laurence Hartmann, socioøkonom, Conservatoire National des Arts et Métiers, Paris
Næstformand Lidia Best, European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH)
Præsident Mark Laureyns, European Association of Hearing Care Professionals (AEA)
Hele arrangementet blev afrundet af Europaparlamentsmedlem Roberta Metsola

Roberta Metsola, der er MEP fra Malta, gik så langt som at opfordre alle deltagere til aktivt at gøre noget. Både ved at lægge pres på EU institutioner og – ikke mindst – deres nationale regeringer og sundhedsministre. Kun sådan kan vi sikre, at der investeres i at behandle og forebygge høretab nu, så færre EU borgere rammes, og der kan spares penge på sigt.

Det var også Roberta Metsola, der fortalte, at hver euro, der bruges til rehabilitering af høretab, vil spare det offentlige for 10 euro på den lange bane.

Kilde: www.hear-it.org