Oticon ConnectClip er den nyeste tilføjelse til det omfattende udvalg af Oticons tilslutningsapparater designet til at forbedre brugernes lytte- og kommunikationsoplevelse, annoncerer Oticon.

Ifølge virksomheden forvandler hjælpeanordningen Oticon Opn™ høreapparater til et trådløst headset, som gør det muligt at modtage klare, håndfrie opkald fra moderne mobiltelefoner, herunder iPhone® og Android™ smartphones.

Lyden fra mobiltelefonerne streames direkte til høreapparaterne og ConnectClips retningsangivende mikrofoner opfanger brugerens stemme. ConnectClip er også designet til at fungere som en fjernstyret/partner mikrofon, der hjælper med at gøre brugeren mere forståelig, uanset om det foregår på afstand (op til ca. 20 m), i meget larmende omgivelser eller en kombination af begge.

ConnectClip er et unikt universelt apparat, der bemyndiger Oticon Opn brugerne til at deltage endnu mere og interagere i en række hverdags lytte-situationer, der i bedste fald er svære og i værste fald umulige.” siger Paul Bauer, MA, CCC-A, produktionsmanagement direktør, marketing for Oticon, Inc.

ConnectClip tillader brugerne at foretage og modtage håndfrie opkald fra iPhone eller Android smartphones i bilen eller på farten. Brugerne kan med ConnectClip’s fjernstyrede mikrofonfunktion høre, hvad der bliver sagt på afstand eller i omgivelser, hvor det kan være svært at høre. Taleren skal blot klipse den fjernstyrede mikrofon på, og derefter bliver lyden streamet direkte til høreapparaterne.

ConnectClip er designet til at understørre streaming af høj kvalitet med 2.4 GHz Bluetooth Low Energy fra enhver moderne smartphone til begge Opn høreapparater. Ifølge Oticon kan lyd eller musik fra Bluetooth-tilsluttet mobiltelefoner, MP3-afspillere, PC’er eller andre enheder, streames i stereo til begge høreapparater.

ConnectClip kan parres med eller forbindes direkte til den indbyggede Bluetooth på en computer eller bruges sammen med BTD 800 USB dongle. Opn brugere kan også bruge ConnectClip som en fjernbetjening, hvor de med en diskret berøring på knappen kan justere volumen og skifte programmer på deres høreapparater.

Kilde: Oticon

Opdatering efterår 2018: Med lanceringen af Oticon Siya som også er baseret på Velox Platformen kan ConnectClip nu også benyttes til Oticon Siya Høreapparater